Lichtjesavond in Doesburg op maandag 1 november

Op maandag 1 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats én op de Rooms Katholieke begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in ons land komen mensen in deze tijd van het jaar bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn.

Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Dit jaar organiseren Uitvaartverzorging Patrimonium, de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de Rooms Katholieke kerk Doesburg een lichtjesavond op de Algemene begraafplaats en op de Rooms Katholieke begraafplaats in Doesburg.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote of Martinikerk. Daarin zullen prachtige teksten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht van o.a. Paul de Leeuw, Eric Clapton en Trijntje Oosterhuis.

In dit samenzijn worden ook de namen genoemd van wie ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en wordt een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begint om 19.00 uur. Vandaar gaan we met elkaar op weg naar de begraafplaatsen. Rond de klok van 20.00 uur komen we daar aan en krijgen mensen de gelegenheid om een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats.

Info:
Nelleke Kempers – info@patrimoniumdoesburg.nl of 0313-474909

Het bericht Lichtjesavond in Doesburg op maandag 1 november verscheen eerst op Uitvaartverzorging Patrimonium Doesburg.

Bron: Patrimonium Doesburg