Lichtjesavond in Doesburg op vrijdag 1 november

Op vrijdag 1 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in ons land komen mensen in deze tijd van het jaar bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn.

Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Dit jaar organiseren Uitvaartverzorging Patrimonium en de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg een lichtjesavond op de Algemene begraafplaats in Doesburg.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote of Martinikerk. Daarin zullen prachtige teksten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht van o.a. Enya, Sineard O’Connor en De Kast.

In dit samenzijn worden ook de namen genoemd van wie ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en wordt een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begint om 19.00 uur. Vandaar gaan we met elkaar op weg naar de begraafplaats. Rond de klok van 20.00 uur komen we daar aan en krijgen mensen de gelegenheid om een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats.

Info:
Nelleke Kempers – info@patrimoniumdoesburg.nl
Chris Kors – chris.kors@gmail.com

 

Het bericht Lichtjesavond in Doesburg op vrijdag 1 november verscheen eerst op Uitvaartverzorging Patrimonium Doesburg.

Bron: Patrimonium Doesburg